سرطان تخمدان بیماری است که در آن ، بسته به نوع و مرحله بیماری ، سلول های بدخیم (سرطانی) در داخل ، نزدیک یا روی لایه خارجی تخمدان ها یافت می شوند. تخمدان یکی از دو اندام کوچک بادامی شکل است که در دو طرف رحم قرار دارد و تخمک ها یا سلول های زایشی را در خود ذخیره می کند و هورمون های زنانه استروژن و پروژسترون تولید می کند.
مبانی سرطان
سرطان زمانی ایجاد می شود که سلولهای غیرطبیعی در بخشی از بدن (در این حالت تخمدان) شروع به رشد غیرقابل کنترل کنند. این رشد غیرطبیعی سلول در بین انواع سرطان ها شایع است.
به طور معمول ، سلولهای بدن شما تقسیم شده و سلولهای جدیدی را تشکیل می دهند تا سلولهای فرسوده یا در حال مرگ را ترمیم کرده و آسیب ها را ترمیم کنند. از آنجا که سلولهای سرطانی به رشد و تقسیم خود ادامه می دهند ، با سلولهای طبیعی متفاوت هستند. آنها به جای مرگ بیش از سلولهای طبیعی زندگی می کنند و به ایجاد سلولهای غیر طبیعی جدید و تشکیل تومور ادامه می دهند. تومورها می توانند به اندام های دیگر نزدیک تخمدان فشار وارد کنند.
سلول های سرطانی گاهی اوقات می توانند به سایر قسمت های بدن رفته ، در آنجا رشد می کنند و جایگزین بافت طبیعی می شوند. این فرآیند که متاستاز نامیده می شود ، همزمان با حرکت سلول های سرطانی به جریان خون یا سیستم لنفاوی بدن رخ می دهد. سلول های سرطانی که از سایر اندام های دیگر (مانند پستان یا روده بزرگ) به تخمدان گسترش می یابند ، سرطان تخمدان محسوب نمی شوند. نوع سرطان توسط محل اصلی بدخیمی تعیین می شود.
علائم و نشانه های سرطان تخمدان چیست؟
تشخیص سرطان تخمدان به ویژه در مراحل اولیه دشوار است. این تا حدی به این دلیل است که تخمدان ها – دو اندام کوچک ، بادامی شکل و در دو طرف رحم – در عمق حفره شکم قرار دارند. موارد زیر اغلب توسط زنان به عنوان برخی از علائم و نشانه های سرطان تخمدان مشخص می شود:
- نفخ شکم
- درد لگن یا شکم
- مشکل در خوردن غذا یا احساس سیری سریع
- احساس نیاز به ادرار فوری
یا غالباً
علائم دیگر سرطان تخمدان می تواند شامل موارد زیر باشد:
- خستگی
- معده درد یا دل پیچه
- کمردرد
- درد در هنگام رابطه جنسی
- یبوست یا تغییرات قاعدگی
اگر علائم جدید است و بیش از دو هفته ادامه دارد ، توصیه می شود یک زن به پزشک خود مراجعه کند ، و در صورت مشکوک بودن به سرطان ، به یک متخصص زنان و زایمان قبل از عمل جراحی مراجعه کند.
ماندگاری علائم
هنگامی که علائم پایدار باشد و که با مداخلات طبیعی برطرف نشود (مانند تغییر رژیم غذایی ، ورزش ، ملین ، استراحت) مراجعه به پزشک برای خانم ضروری است. از آنجا که این علائم و نشانه های سرطان تخمدان مبهم یا خاموش توصیف شده است ، تقریباً 15 درصد سرطان تخمدان ها در مراحل اولیه تشخیص داده می شود. علائم به طور معمول در مراحل پیشرفته زمانی رخ می دهد که رشد تومور باعث فشار بر مثانه و راست روده می شود و مایعات شروع به تشکیل می کند.
0 دیدگاه